Rabu, 30 September 2009

RAYA LAGI....

Raya lagi.....
kali nie beraya kat umah kengkawan mama ngan papa. Pic ni diamik sebelum kami pegi beraya.



Pic ni Damia yg snap... tgk x tentu arah dibuatnye


Selasa, 29 September 2009

1 SYAWAL (BELAH PAPA)


Nie le family belah papa, walaupun kami x m'yambut 1 syawal kat umah nenek tp kami dpt merasakan kemeriahannye. Yelah belah nenek je anak 10 org yg dah kahwin 8 org, cucu dah 20 org mau x meriah. Layan jelah pic yg dah disambar dr Pak Cah nie. Damia sekeluarga balik umah nenek raya ke-2. Emm... pic Mak ngah sekeluarga je yg x de.

Kaum kerabat belah Papa
Family Mak Long tp mana Pak Long nie, lum sampai kot(no.1)

Family Pak Njang (no.3)
Peach

Family Pok Uda (no.4)
Blue
Family Pak Ndak (no.5)
White
Family Papa (no.6)
Grey
Family Pok Teh (no.7)
Blue
Family Pak Cha (no.8)
Maroon
Pak C'pat (no.9), Nenek dan Cik Dah (bongsu)
nie le adik2 papa yg masih single
Nenek ngan Mak Ngah org kuat dapur
My Cousin-so sweet (pic raya ke2)

petang raya pertama
Sessi panggang memanggang

Isnin, 28 September 2009

1 SYAWAL


1 Syawal datang lagi,
raya kali nie mama pilih warna grey utk digayakan pada raya pertama (bergayalah sgt).
Damia and Danish lah penyeri hari raya family sebelah mama cuz adik beradik mama yg lain lum kahwin lagi. So, tengok jelah pic yg mama dah upload nie. Mungkin x seberapa pada kalian tp amat bermakna bagi kami. Cheers....................


My Family
SESSI BERMAAF-MAAFAN

Giliran Danish
Damia plak
Sayang anak2 mama and papa
Damia sayang Atok

Danish sayang Mak Tok
Kitaorg minta maap ye..........
Papa
Mama
Cik Uda
Cik Y
Cik Paan
Pak Long

Haah semua org dah minta maaf sessi melaram syok sendiri lah plak


SESSI MELARAM

Banyaknye anpow Damia
Nie le wanita2 dlm family mama
Cheers.................. Atok diapit oleh wanita2 dlm hidupnye

Cik Y, Mak Tok, Atok and Cik Uda

Ahad, 27 September 2009

MALAM RAYA

Malam Raya........... pic petang raya x de le sbb x de org nak snap masa org tgh sibuk2 masak kat dapur.

Seronok Damia & Danish dpt main bunga api tp paling risau Danish, dia nak pegang sendiri bunga api tu bukan reti takut bebudak nie. Mama x beli pun (jgn harap mama nak beli cuz ada tragedi 2 thn lepas) Cik Paan yg belikan. Pas tu main mercun pop plak... ala yg baling kat tanah pas tu dia meletup x le bahaya sgt, berkotak2 habis.

Damia berani2 takut
Papa ngan Danish
Cik Paan yg sponsar bunga api
Mama ngan Danish berbelut jgk masa nie ngan Danish cuz dia nak pegang sendiri bunga api tu
Cik Y yg over mengalahkan kitaorg











SALAM

Salam semua,
lama rasanye x update blog Damia nie, nak kata beraya sakan x jugak. Nak kata raya kat kg lelama x jgk cuz raya ke-5 Damia sekeluarga dah pun balik umah kitaorg. Nape ekk? Sbb mama Damia lum ada mood nak update blog Damia nie, camne nak update, nak on laptop pun malas ishk.... ishk.... ishk.... tahap kritikal nie...........

Nak tgk gambar raya? Emm.............. nnt le mama Damia update ye.................

Jumaat, 11 September 2009

KAD RAYA DARI KENGKAWAN

Terima Kasih semua diatas pemberian kad raya ini.....
Selamat Hari Raya



Dari Mama terdiva kak Fairuz
Dari Kak Fiza

Dari Kak Norli



Khamis, 10 September 2009

6th ANNIVERSARY

Tarikh bertunang : 01.02.03
Tarikh Nikah : 27.09.03
Tarikh Bersanding : 28.09.03
Tarikh Bertandang : 12.10.03

Rabu, 9 September 2009

DAMIA & BAHASA CINA

video

Jom dengar apa yg Damia baca tu...

SANDAL a.k.a TEROMPAH

ALHAMDULILLAH......
Siap dah separuh sandal yg customer tempah, risau gak cus semuanye nak pakai raya.
Bukan apa "Customers always right" betul x jadi nak kena jaga laa...
Emm.... ada separuh lagi lum siap harap2 sempat le nak pos minggu depan, supaya semua org seronok berhari raya.


bersiap sedia utk dipos

RAJIN NYE ANAK2 MAMA

Saje jelah nak tunjuk kat kengkawan yg Damia & Danish ni rajin membaca.
Klau gi jenjalan nampak bookstore mesti nak singgah and mesti beli sekurang2 nye 1 book.
Harap2 hobby anak2 mama ni berkekalanlah hingga dewasa ye....

tengok jelah dak dua org nie
Damia perasan plak mama snap pic dia

Koleksi Book Disney & Friends


skarang nie Damia dah boleh jgk ajar adik Danish sikit2, Danish pun nak jgk ikut bila kakak baca A,B,C & 1,2,3. Bahasa cina pun Damia dah boleh cakap walaupun mama ngan papa x faham. Nampak nye kenalah Mama & Papa belajar jgk bahasa cina.
MELENTUR BULOH BIARLAH DARI REBUNGNYA

MY FAMILY

Daisypath Anniversary Years Ticker Lilypie - Personal pictureLilypie Lilypie - Personal pictureLilypie

ANAK-ANAK KITA